Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Symposium ter gelegenheid van het afscheid van Anne van Grevenstein als hoogleraar

14 december 2011

Symposium ‘Het : ruimte voor reflectie’

Symposium ter gelegenheid van het afscheid van prof. Anne van Grevenstein als hoogleraar Praktijk van Conservering en Restauratie aan de Universiteit van Amsterdam.

Organisatie
Universiteit van Amsterdam, Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

De keynote lecture zal worden verzorgd door Sarah Staniforth, directeur Historic Properties van de National Trust, Engeland.

Op woensdagmiddag 14 december a.s. neemt de Universiteit van Amsterdam afscheid van prof. Anne van Grevenstein als hoogleraar Praktijk van Conservering en Restauratie. Anne van Grevenstein heeft in de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de opleiding Conservering en Restauratie, die in het najaar van 2005 aan de Universiteit van Amsterdam van start is gegaan. Intussen heeft een aantal studenten met succes het masterdiploma behaald en heeft ook een aantal studenten het post-initiële traject dat opleidt tot restaurator, met goed gevolg doorlopen.

Diverse sprekers zullen in korte bijdragen hun licht laten schijnen op aspecten van de conservering en restauratie van een deel van het cultureel erfgoed dat Anne van Grevenstein altijd zeer na aan het hart heeft gelegen: de historische binnenruimten.
De keynote lecture zal worden verzorgd door Sarah Staniforth, sinds 2005 Historic Properties Director van de National Trust, Engeland.

Het programma wordt afgesloten door prof. dr. Rudi Ekkart, directeur van het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie.
Na afloop is er gelegenheid afscheid te nemen van Anne van Grevenstein, onder het genot van een hapje en een drankje.
Uw persoonlijke aanwezigheid bij dit symposium wordt bijzonder op prijs gesteld.

Anne van Grevenstein heeft te kennen gegeven geen prijs te stellen op cadeau’s, maar heeft wel aangegeven een bijdrage op prijs te stellen voor een nieuwe studiebeurs, die speciaal ter gelegenheid van haar afscheid is gecreëerd. Zie hiervoor bijgaande aankondiging, ‘Anne van Grevenstein Stipendium’.

Gegevens

Datum:
14 december 2011
Evenement Tags:
,

Locatie

Aula van de Universiteit van Amsterdam
Singel 411
Amsterdam, Nederland
+ Google Maps