Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kennismiddag roerend en onroerend erfgoed

29 maart 2012

Thema: Raakvlakken in denken en doen

Maak kennis met ons naar roerend erfgoed, hoe dit een plaats heeft gekregen binnen de Rijksdienst én waar deze kennis kruisbestuivingen aangaat met het onroerende erfgoed.

We horen op deze dag ook graag waar uw behoeften liggen als het gaat om het beheer en behoud van ons culturele erfgoed.

Duopresentaties

Wat zijn de overeenkomsten tussen installatiekunst en molens? Zijn kunst en ambacht twee totaal verschillende werelden? Wat houdt de nieuwe, dynamische manier van conserveren in? Hebben monumentale gebouwen en museumcollecties iets met elkaar gemeen?

Deze en andere vragen komen aan de orde in drie duopresentaties. Specialisten van de Rijksdienst vertellen over de (mogelijke) synergie tussen de kennisgebieden roerend en onroerend erfgoed.

Kennismarkt

De kennismarkt biedt allerlei actieve en informatieve kramen op het gebied van onderzoek en kennisontwikkeling. Zo kunt u er bijvoorbeeld terecht voor ‘Eerste Hulp Bij Objecten’, waar we de elementaire samenstelling van een door u meegebracht object kunnen analyseren. Ook kunt u een thermische pasfoto laten maken of een verfdwarsdoorsnede bij hogere vergroting beoordelen. Voor het vergroten van uw netwerk, het delen van kennis of uw vragen kunt u terecht bij één van de vele kennisplatforms die de Rijksdienst voor u faciliteert. Andere onderwerpen die op de markt aan bod komen zijn: veiligheid, conservering, historische interieurs, internationale projecten. Kortom, genoeg om een middag mee te vullen.

Voor wie

De Kennismiddag 2012 is interessant voor iedereen die meer wil weten over de vele onderzoeksactiviteiten van de Rijksdienst. Heeft u vragen, wilt u uw kennis met ons delen, uw netwerk uitbreiden of gewoon een keer kennismaken met medewerkers van de Rijksdienst? U bent van harte welkom!

Programma

Aanmelden
We ontvangen uw aanmelding graag voor 20 maart.

Gegevens

Datum:
29 maart 2012
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
Smallepad 5
Amersfoort, 3811 MG Nederland
+ Google Maps