Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Contemporary Art: Who Cares?

9 juni 2010 - 11 juni 2010

Contemporary Art: Who cares? is een internationaal symposium voor (aankomende) professionals die vanuit verschillende invalshoeken te maken hebben met presentatie, en van moderne en . Het is de opvolger van het toonaangevende symposium in de jaren negentig op dit vakgebied, Modern Art: Who Cares?

Het symposium bestaat uit zes plenaire en tien keuzesessies per dag met discussies, workshops en excursies achter de schermen. Ook is er ruime gelegenheid voor posterpresentaties en netwerkbijeenkomsten.

Het driedaagse programma is gebaseerd op drie fases in het ‘conserveringscontinuum’: verschillende aspecten van beheer en behoud die aan de orde komen tijdens de levensloop van een kunstwerk. Uitgangpunt van het symposium is de gedachte dat vraagstukken rondom de conservering van hedendaagse kunst niet los te zien zijn van de relatie van de kunstwerken tot de kunstenaarspraktijk en gangbare museale processen.

Dag 1: Artistieke productie en ontwikkeling van de collectie
De eerste dag is gericht op conservering in relatie tot de productie van hedendaagse kunst en
de processen rondom de van een kunstwerk voor een (museale) collectie.

Dag 2: Zorg en conservering
De tweede dag gaat over conservering in engere zin met de conserveringspraktijk als uitgangspunt.
Hoe ontwikkelen we algemene theorie vanuit de dagelijkse gang van zaken in restauratieateliers en collectiebeherende instellingen.

Dag 3: Toegankelijkheid, presentatie en het publiek
Dag drie heeft als thema: de toegankelijkheid van hedendaagse kunst voor het publiek. Hoe is de toegankelijkheid te vergroten en welke rol kan informatie over conservering hierbij spelen?

Datum: 9 t/m 11 juni 2010; feestelijke opening op 8 juni ’s avonds
Locatie: Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam

Kaarten voor het symposium zijn € 290 voor professionals en € 160 voor studenten, inclusief
het boek Inside Installations (working title), dat uitkomt in maart 2011.

Voor meer informatie en : www.incca.org/contemporaryartwhocares

Contemporary Art: Who Cares? wordt georganiseerd door het Instituut Collectie Nederland (), de Stichting Behoud Moderne Kunst (SBMK) en de Universiteit van Amsterdam (UvA)

Het symposium programma is samengesteld in samenwerking met een groep experts van 35 organisaties die samenwerken in het INCCA-gerelateerde Europese project PRACTICs (2009-2011). Een groot deel van hen werkte al samen in het EU project Inside Installations (2004-2007).

Het symposium is mede mogelijk gemaakt dor de financiële ondersteuning van de Europese Commissie en de Mondriaan Stichting.