Oeps, het plan is gescheurd – studiedag over bewaren van bouwplannen en andere historische documenten

Foto: VVBAD

Studiedag over de materiële aspecten van het bewaren van bouwplannen georganiseerd door de sectie en Hedendaags Documentenbeheer van de VVBAD i.s.m. het VAi.

13 dec 2018 van 09:00 – 17:30

deSingel
Desguinlei 25
Antwerpen


Bouwplannen en soortgelijke technische tekeningen komen veelvuldig voor in archieven en erfgoedbewaarplaatsen. De gebruikte materialen en technieken maken een goede duurzame bewaring van deze plannen echter niet vanzelfsprekend. Wie durft er zeggen nog nooit een plan te hebben gescheurd bij het openplooien? Wie kent niet het fenomeen van snippers op de vloer na raadpleging van een bouwdossier? Om dan nog niet te spreken van plannen die meer weg hebben van een puzzel voor gevorderden dan van een bouwtekening.

Deze studiedag probeert de problematiek te duiden, aan te geven wat de aangewezen aanpak is, hoe je eventuele schade kan herkennen en welke oplossingen er zijn. Inleidend gaan we in op potentiële waarde van bouwplannen voor het onderzoek. Afsluiten doen we met een zogenaamd ‘socratisch gesprek’ over een controversieel alternatief.

Meer info over het en inschrijven hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *