Inzendingstermijn verlengd: ‘Mijn lokaal erfgoed’ een online ontdekkingsreis

LoCloud Project van EuropeanaDe inzendingstermijn voor deze competitie is verlengd tot 9 november.

Internationale wedstrijd gericht op en cultuur in Europa

Maak deze zomer een virtuele reis langs in uw eigen omgeving en doe mee aan de internationale LoCloud wedstrijd ‘Mijn lokaal erfgoed’.

Verken uw favoriete plek of lokale geschiedenis via Europeana. Wat heeft de reis opgeleverd? Welk verhaal heeft u ervan gemaakt? Maak van uw ontdekking een boeiende en visueel aantrekkelijke presentatie in een blog, webpagina of video. Denk bijvoorbeeld aan een online tentoonstelling, anekdote over uw gemeente of route voor bezoekers in uw regio. Als u uw bijdrage vervolgens via het internet deelt kunt u een tablet computer of smart horloge winnen. De uiterlijke inzendtermijn is 1 oktober 2015.

Wedstrijdinformatie

Deelnemers en inzendtermijn

De wedstrijd is bedoeld voor iedereen met interesse in en cultuur, én die het leuk vindt om z’n ervaringen online te delen: vrijwilliger, curator, historicus, student of ‘gewoon burger’. Om deel te nemen stuurt u het aanvraagformulier in, met in elk geval een link waar uw inzending online bekeken kan worden. De sluitingstermijn van de inzending eindigt op 9 november 2015.

Selectiecommissies
Nationale selectiecommissies beoordelen alle inzendingen in hun land en nomineren drie inzendingen voor de internationale jury. Een internationale selectiecommissie is aangesteld om alle nominaties te beoordelen en de winnaars van de LoCloud wedstrijd te bepalen. Deze commissie bestaat uit:

  • Gunnar Urtegaard, van Noorwegen
  • Jill Cousins, Europeana
  • Henk Alkemade, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Nederland
  • Kate Fernie, 2Culture Associates

Slotevenement in Amersfoort
De finalisten worden uitgenodigd om hun inzendingen te presenteren tijdens het LoCloud slotevenement op 5 februari 2016 in Amersfoort, Nederland. (verblijf- en reiskosten zullen worden gedekt door LoCloud). Alle shortlist inzendingen worden gepromoot op de LoCloud en Europeana websites.

Gebruik van beeld en taal
U kunt digitale inhoud (afbeeldingen, documenten, video’s, geluidsopnames) uit http://europeana.eu hergebruiken, maar zorg ervoor dat u eerst de licentie hebt gecontroleerd. Zoek bij Europeana op inhoud die is gelabeld met:

  • Public Domain
  • CC-BY
  • CC BY-SA
  • CC BY-NC
  • CC BY-SA-NC

Voor inhoud die met andere licenties is gelabeld, moet u contact opnemen met de instelling waar de inhoud van is en om toestemming vragen voordat u het gebruikt.

We verwachten dat de vermelding sterk visueel zal zijn. Voor eventuele tekst of gesproken woord mag elke Europese taal gebruikt worden. Omdat we de winnende inzendingen aan mensen in heel Europa gaan laten zien raden wij u aan tekst eenvoudig te houden.

Een voorbeeld staat op http://vimeo.com/62602290.

Contact
Voor aanvullende informatie over de LoCloud wedstrijd, neem dan contact op met: competition@locloud.eu.

Aanmeldformulier >>

Voor informatie over licenties zie: http://creativecommons.org/licenses/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *