Provinciale depots, noodzakelijk of nodeloos?

Uitnodiging debat: dinsdag 12 mei 2015 
Provinciale depots, noodzakelijk of nodeloos?
Van 13:00 tot 17:00 uur in de Gruyterfabriek te ‘s-Hertogenbosch.
Dinsdagmiddag 12 mei 2015 organiseert Stichting Onterfd Goed weer een debat! Dit maal over provinciale depots.

Provinciale depots. Een steeds meer voorkomend fenomeen en met de komst van het Museumdepot Fryslan blijkt het ook nog eens realiseerbaar.

Het Museumdepot Fryslân is een gedeeld depot in Leeuwarden, ontwikkeld in opdracht van de Provinciale Staten van Friesland voor het Fries Museum, het Fries Scheepvaartmuseum, het Fries Landbouwmuseum, Natuurmuseum Fryslân en erfgoedcentrum Tresoar.

Sinds de komst van het Museumdepot Fryslân heerst de vraag of dit soort depots ook wenselijk zijn in andere provincies. Maar er zijn ongelofelijk veel verschillende soorten depots; open, gesloten, extern, intern, tijdelijk, permanent, monofunctioneel, multifunctioneel, et cetera. Dus wat is precies een provinciaal depot en wat is de meerwaarde ervan in vergelijking met andere depots?

Tijdens het debat op dinsdag 12 mei 2015 willen we antwoord krijgen op deze vraag. Het debat vindt plaats van 13.00 – 17.00 uur in de Gruyterfabriek in ‘s- Hertogenbosch. Het wordt een zeer uniek debat met drie gastsprekers. We willen het onder andere hebben over collectiemobiliteit, het publiekelijk toegankelijk maken van depots en huidige samenwerking tussen in depots. Natuurlijk allemaal met betrekking op provinciale depots. Onze doelgroep zijn erfgoedprofessionals, musea, gemeentes en particulieren. Ook studenten zijn natuurlijk van harte welkom!

Aanmelden kan door € 7,50 over te maken naar: NL40TRIO0254705022 t.n.v. Stichting Onterfd Goed, o.v.v. Debat 12 mei. Vergeet niet uw naam vermelden!

Vriendelijke groet en hopelijk tot 12 mei!

Namens het team van Onterfd Goed,
Lennart Stoelwinder en Dieuwertje Wijsmuller

Locatie:
De Gruyterfabriek
Veemarkt 8
5222 AE, ‘s-Hertogenbosch

Programma:
13:00 – 13:30 Aanvang
13:30 – 16:00 Debat
16:00 – 17:00 Borrel

Bevestigde sprekers:
René Pingen – Directeur Stedelijk Museum ’s Hertogenbosch
Tijs van Ruiten – Directeur Onderwijsmuseum Dordrecht

Moderator:
Ton Bruijning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *