Kritische (zelf)reflectie: Het herbestemmen van de Scryptioncollectie door Onterfd Goed

publicatie onterfdgoedBij aanvang van Stichting Onterfd Goed in 2013 heeft de directie subsidie aangevraagd bij de Mondriaanstichting om het proces van het herbestemmen van de Scryptioncollectie uit Tilburg te monitoren. Ze wilde graag dat dit proces, inclusief de fouten en mogelijke aanbevelingen vastgelegd werd, zodat de museumsector hier gebruik van kan maken, wanneer zij zelf aan de slag gaan met het herbestemmen van cultureel erfgoed. Alles is zo eerlijk en transparant mogelijk vastgelegd. Zelfs critici komen aan het woord.

Kathy Marchand, mede-oprichter van Onterfd Goed maar inmiddels weer zelfstandig ondernemer, met haar bedrijf Bouwkate, heeft gemonitord, data en meningen verzameld en geanalyseerd wat er precies gebeurd is.

Leontine Meijer – Van Mensch heeft het voorwoord geschreven en Linda Goossen deed de vormgeving.

Bij deze danken wij zowel de Mondriaanstichting als Kathy, Leontine en Linda voor hun ondersteuning en werk om deze publicatie te bewerkstellingen!

Klik hier om naar de online publicatie te gaan!


Stichting Onterfd Goed is gespecialiseerd in de herprofilering en herbestemming van museale collecties. Musea sluiten, al dan niet noodgedwongen, de deuren. Wat gebeurt er dan met de doorgaans waardevolle collecties? Onterfd Goed zorgt ervoor dat deze objecten niet verloren gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *