Interieurplatform, 13 maart 2015

13 maart 2015 – 13:00 tot 18:00

Locatie:
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Smallepad 5, 3811 MG Amersfoort

Onderwerp
Opengestelde interieurs, van kastelen en kerken tot woonhuismusea: gebruik of verbruik?

interieur15

Veel interieurs zijn opengesteld voor het publiek. Dat varieert van musea, kerken, woonhuizen kastelen, buitenplaatsen tot en met industrieel en militair erfgoed. Het aantal bezoekers of de inkomsten uit verhuur is doorgaans het primaire doel. De inkomsten zijn onmisbaar, maar wat staat hier tegenover?

De gebouwen met hun interieurs zijn vaak niet ontworpen voor een dergelijke publieksfunctie. Het aangepaste gebruik en de vele bezoekers vragen om allerlei aanpassingen, van toilet- en horecavoorzieningen tot stroomgroepen, van geluids- en klimaatinstallaties tot adequate aanpassingen op last van de brandweer en de vereiste gebruiksvergunning.

Hiervoor zijn forse investeringen nodig die terugverdiend moeten worden. Aangepast gebruik betekent ook meer slijtage en vervuiling, waardoor meer dagelijks onderhoud nodig is. Naast een grotere personele bezetting zijn er grotere verantwoordelijkheden. Om vicieuze cirkels te voorkomen is creativiteit en professionaliteit nodig.

Voor wie
Dit platform is bedoeld voor iedereen die in zijn werk te maken heeft met interieurs: architecten, restauratoren, beheerders, monumentambtenaren en wetenschappers.


Programma (PDF 114 KB)

Kosten
De bijeenkomst is gratis. U kunt zich aanmelden via dit formulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *