Collectie en publieksdag WOI

Schermafbeelding 2014-10-17 om 21.20.19In het Eemhuis (cultuurwarenhuis van Amersfoort) wordt 24 oktober a.s. een collectiedag gehouden rond ‘Europeana 1914-1918’. Gezamenlijk zullen Digitale Collectie, Archief Eemland en Picturae in de middag een speciale bijeenkomst organiseren voor de erfgoedsector. Hierin wordt ingegaan op het verrijken en delen van collecties en de veranderende rol van erfgoedinstellingen richting publieksbereik.

De dag, die van van start gaat met een welkomstwoord van Alice van Diepen, directeur van Archief Eemland en Rob Weeda, projectmanager Belgenmonument, is bedoeld voor vertegenwoordigers van archieven, musea en erfgoedinstellingen die geïnteresseerd zijn in nieuwe mogelijkheden om collecties te verrijken. Daarnaast instellingen met een collectie rondom de eerste wereldoorlog.

Datum: Vrijdag 24 oktober 2014

Locatie: Eemhuis (Eemplein 73, 3812 EA Amersfoort)

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan door een mail te sturen naar sm.degunst@amersfoort.nl o.v.v. themamiddag ‘Collecties en publieksbereik rond de Eerste Wereldoorlog’

Voor nadere informatie kunt u Pieter Vijn bereiken op 06-20470190 of per e-mail: pvijn@beeldengeluid.nl

Zie ook het volledige persbericht en programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *