Workshop ‘Free Your Metadata’ , Donderdag 4 september 2014

Donderdag 4 september vindt de workshop Free Your Metadata plaats bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid te Hilversum. Deze workshop, georganiseerd door en Open Cultuur Data, wordt gegeven door de Belgische metadata-experts Ruben Verborgh (Universiteit Gent) en Seth van Hooland (Université Libre de Bruxelles).

Schermafbeelding 2013-05-28 om 21.32.35
De meerwaarde voor erfgoedinstellingen van opgeschoonde, gelinkte en open metadata zijn groot. Dit maakt het veel gemakkelijker om collecties zelf te verrijken met andere data die interessant zijn voor het publiek, én stelt anderen in staat hetzelfde te doenHet daadwerkelijk komen tot schone, gestandaardiseerde metadata is echter een doorgaans een lastig en rommelig proces in de dagelijkse realiteit van menige erfgoedinstelling.

Om te laten zien hoe het makkelijk en snel kan, organiseren en Open Cultuur Data samen de workshop ‘Free Your Metadata’. Deze workshop is bedoeld voor iedereen die in de praktijk te maken heeft met het beheren van metadata: collectiebeheerders, bibliothecarissen, archivarissen, etc. Na een korte introductie gaat u onder begeleiding van metadata-experts aan de slag met uw eigen metadata (of een van de aanwezige case studies). Ter voorbereiding kunt u het eerste hoofdstuk lezen van het boek Linked Data for Libraries, Archives and Museums: How to clean, link and publish your metadata. Meer info: freeyourmetadata.org.

Inschrijven voor deze workshop is gratis en kan tot 29 augustus d.m.v. een e-mail aan Harry van Biessum (hvbiessum@beeldengeluid.nl) o.v.v. uw naam, functie en instelling. Max. aantal deelnemers is 25. Na inschrijving ontvangt u het definitieve programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *