H E L P! Hulp gevraagd bij inventarisatie van monumentale wandkunst

Collage Monumentale wandkunstHet erfgoed van de naoorlogse periode is erg kwetsbaar en vrijwel uit het collectieve bewustzijn aan het verdwijnen. Een speciaal onderdeel van dit erfgoed is de monumentale wandkunst. Tussen 1940 en 1965 is er heel veel monumentale kunst geproduceerd, er bestonden opleidingen voor en de overheid ontwierp er specifieke financieringsregelingen voor.

Monumentale kunst is ‘niet vrije, gebonden of gebruikskunst in een architectonische setting’, die vele verschijningsvormen kent en die voor een bepaalde plek op, in of aan een gebouw ontworpen is in diverse technieken.

Voor verantwoord waarderen en selecteren is er behoefte aan een overzicht. En daar ontbreekt het nu juist aan. Daarom doet de Rijksdienst voor het cultureel erfgoed een beroep op u. Kent u voorbeelden van monumentale kunst in uw directe omgeving, uw gemeente, uw wijk of misschien zelfs in uw eigen gebouw? Ga naar de website www.helpwandkunstopsporen.nl en voeg zelf het door u ontdekte en gefotografeerde kunstwerk toe. Met uw hulp kunnen we een landelijk overzicht maken van de monumentale kunst in Nederland en dit waardevolle erfgoed uit de wederopbouwperiode de aandacht geven die zij verdient!

Download flyer >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *