‘Behoud van binnen’: Symposium 9 oktober 2013, Amsterdam

Behoud van binnenWat doet zonlicht met een interieur? En stof? Waarom begint het van de binnenkant bij de buitenkant van het gebouw? Hoe zet je hier vaklieden en vrijwilligers goed voor in? En waarom zijn planmatig onderhoud en inspectie belangrijk? Dit alles en meer hoort u op het symposium ‘Behoud van binnen’ op 9 oktober in Amsterdam, georganiseerd door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

In plenaire en parallelsessies zullen zestien sprekers, waaronder Helen Lloyd (National Trust), Veerle Meul (Monumentenwacht Vlaanderen) en Steven Coene (Geldersch Landschap & Kasteelen) hun kennis en ervaring delen, bijvoorbeeld over de onderwerpen: housekeeping, interieurinspecties en het voorkomen van schade.

Het belooft een inspirerende en stimulerende dag te worden voor iedereen die (beroepsmatig) geinteresseerd is in het onderwerp ‘interieur’. Er is volop gelegenheid tot ontmoeting en aanwezigen krijgen de mogelijkheid hun kennis en netwerk verder uit te bouwen.

Tegelijk met het symposium verschijnt het gelijknamige boek, met praktisch toepasbare kennis en tips. Ook kunnen eigenaren, beheerders en andere monumentenzorgers met ingang van oktober terecht op een nieuwe website over interieurs.

Aanmelden voor het symposium en meer informatie is te vinden op de website van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed:  http://www.cultureelerfgoed.nl/monumenten/kennisoverdracht/instandhoudingssymposium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *