Methodiek voor collectiewaardering

Balans, inventarisnummer HNM-22488, metaal en hout, ontwerper C. Becker, Arnhem, afm. 30,6 x 76 x 89,4 cm. Geldmuseum, Utrecht. Foto Eddo Hartmann.
Balans, inventarisnummer HNM-22488, metaal en hout, ontwerper C. Becker, Arnhem, afm. 30,6 x 76 x 89,4 cm. Geldmuseum, Utrecht. Foto Eddo Hartmann.

Op de museale weegschaal is praktisch instrument voor collectiebeheerders.

Welke waarde heeft een museale collectie of museaal object? Wie bepaalt die waarde en hoe?

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed ontwikkelde een methode om het uitgesproken lastige begrip waarde hanteerbaar voor collectiebeheerders en beslissers. De Op de museale weegschaal is een gebruiksvriendelijk instrument dat aan de praktijk getoetst is.

Op woensdag 26 juni vindt de feestelijke presentatie van de plaats in tijdens een studiemiddag. Siebe Weide, directeur van de Nederlandse Museumvereniging, ontvangt het eerste exemplaar van uit handen van Cees van ’t Veen, directeur van de Rijksdienst.

Tijdens de bijeenkomst delen vertegenwoordigers van diverse musea en betrokken organisaties hun visie op en ervaringen met de methodiek. Tessa Luger, programmamanager Waarde en en eindverantwoordelijke voor de methodiek, bespreekt de totstandkoming en de mogelijkheden voor gebruikers.

Op de museale weegschaal is binnenkort als pdf te downloaden van de site van de Rijksdienst.

Studiemiddag Op de museale weegschaal

Datum: 26 juni 2013

Tijd: 13.30-16.30 uur
Locatie: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Smallepad 5, 3811 MG
Voor meer informatie en aanmelden zie www.cultureelerfgoed.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *