Spectrum in broekzakformaat: Spectrum in stroomdiagrammen

Spectrum Logo

 

 

 

De veelgevraagde stroomdiagrammen als hulpmiddel bij SPECTRUM zijn klaar. RCE, LCM en SIMIN presenteren dit nieuwe en zeer handige SPECTRUM-product.

De 21 SPECTRUM-procedures zijn vervangen door stroomdiagrammen, vergezeld van afzonderlijk te downloaden fact sheets met achtergrondinformatie. SPECTRUM is hierdoor handzamer, opgeknipt in kleinere afzonderlijke onderdelen en deels in nieuwe vorm – stroomdiagrammen – makkelijker raadpleegbaar. Qua inhoud zijn er geen ingrijpende wijzigingen, behalve de sterk gecomprimeerde toelichtingen over beleid en juridische aspecten.

Vanzelfsprekend krijgt u uitleg over werken met de stroomdiagrammen. Verder vertellen museummedewerkers over de toepassing van SPECTRUM binnen hun museum. Op welke manier hebben zij procedures uitgewerkt en hoe is de introductie gegaan? Zo heeft het Breda’s Museum al tien procedures in gebruik. Annette Gaalman van Erfgoed Brabant en Helma van der Holst, Breda’s Museum vertellen hierover. Het vernieuwde Museumregister verwijst ook naar SPECTRUM. Ellie Bruggeman, senior auditor van het Museumregister, gaat in op de eerste ervaringen.

De bijeenkomst richt zich op iedereen die binnen musea te maken heeft met collectieprocedures, bijvoorbeeld registrars, registratoren, hoofden collecties, depotmedewerkers en andere medewerkers op het gebied van collectiemanagement. Door deze studiemiddag te bezoeken bent u beter in staat de stroomdiagrammen in uw eigen organisatie toe te passen en te werken volgens SPECTRUM.

Organisatie SIMIN en RCE
Datum: 26 november 2012
Tijd13:30u – 18:00u
Locatie: RCE, Amersfoort
Prijs € 20
Studiemiddag

Programma en aanmelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *