Taxatiedag bij Stichting Onterfd Goed


Aanstaande zondag, 23 september 2012, opent Onterfd Goed haar deuren in de Gruyterfabriek in ‘s-Hertogenbosch. De hele collectie van het voormalige museum Scryption is er te zien en bovendien is er van 11.00 tot 17.00 uur de mogelijkheid om gratis je antiek, vintage of verzameling te laten taxeren.

Taxateurs en deskundigen van Veilinghuis Korst van der Hoeff uit Den Bosch en deskundigen op het gebied van de Scryptioncollectie zitten klaar om je meer te vertellen over dat ene object waarvan je je altijd al afvroeg uit welkke periode het is en of het iets waard is? Huisraad, kunst, sieraden, machines, verzamelingen, alles kan, mits het door de deur past.

Er is voldoende parkeergelegenheid en een mogelijkheid om een kopje koffie of thee te drinken. Natuurlijk zijn ook die dag de objecten vann het te adopteren.

is de enige organisatie in Nederland die zich heeft gespecialiseerd in het van museale collecties. De stichting is in 2012 ontstaan doordat 3 ondernemende erfgoed deskundigen kansen zagen om met een ‘verweesde’ museale , die van Scryption, aandacht te genereren voor de gevolgen van de zware bezuinigingen op cultuur en in het bijzonder op cultureel erfgoed. Onterfd Goed zien dat het noodzakelijk is om het huidige verzamelbeleid dat door museale instelling wordt gepropageerd, op korte termijn onder de loep te nemen. Mede door de huidige crisis staan budgetten, beleid en normen onder druk.
Door middel van publiek debat en activiteiten die de aandacht van de media trekken creëert Onterfd Goed bewustwording van de van cultureel erfgoed bij het brede publiek en bij overheden.

zondag 23 september
van 11.00 tot 17.00
Onterfd Goed
de Gruyterfabriek
Veemarktkade 8
5222AE, ‘s-Hertogenbosch
06 51995393
@onterfdgoed

dit bericht is ook gepubliceerd bij Erfgoed 2.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *