CODART eZine online

EZINE 1 AUTUMN 2012Dit digitale magazine verscheen in een eerste editie in maart jl. (in samenwerking met TEFAF), en het tweede nummer staat vandaag online. Net als in de “oude” papieren Courant worden collecties Nederlandse en Vlaamse kunst uit de hele wereld voor het voetlicht gebracht. Ook komen museumconservatoren en verzamelaars aan het woord over onze Oude Meesters en worden nieuwe ontwikkelingen in de kunstgeschiedenis besproken. Naast interessante teksten bevat het eZine afbeeldingen van hoge kwaliteit, video’s, links en allerlei andere extra’s die mogelijk gemaakt worden door het digitale format.

Het nummer van het CODART eZine dat vandaag is verschenen, bevat artikelen over musea als het Detroit Institute of Arts (Detroit), het Groeningemuseum (Brugge), de Wallace Collection (Londen), en de the Bute Collection, een relatief onbekende particuliere collectie uit het landhuis Mount Stuart (Bute Isle) in Schotland. Tevens tref je in dit nummer een vooraankondiging van de publicatie “Het onvoltooide schilderij” van Nico van Hout van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten te Antwerpen en interviews met Rudi Ekkart, de scheidende directeur van het RKD (Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie, Den Haag) en de Amerikaanse verzamelaar George Abrams, een van de Patrons van CODART.

De ontwikkeling van het eZine werd mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Mondriaan Fonds, Stichting Dioraphte, de internationale kunst- en antiekbeurs TEFAF, en de Friends of CODART Foundation.

Het volgende nummer verschijnt in februari 2013.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *