De RCE en de MuseumApp

Het programma Toegankelijkheid van de RCE heeft zich bij de aangesloten.

De MuseumApp is een initiatief van Waag Society en 7Scenes. Samen met ca. 10 Amsterdamse musea ontwikkelen zij één applicatie , waar uiteindelijk ook alle overige Nederlandse musea gebruik van kunnen maken. De biedt musea de mogelijkheid zelf een multimediale te maken, die kan bestaan uit gesproken en geschreven tekst, foto’s, video, geluid, tekst, opdrachten en opiniepeilingen. Een tour kan zowel op locatie in of buiten de stad plaatsvinden als binnen het museum. Het is de bedoeling om met de het publiek één applicatie te bieden waarbij deze in één oogopslag kan zien welke culturele- en museale tours er in de stad zijn.

Bij het programma Toegankelijkheid van de RCE ligt de focus vooral op de virtuele toegankelijkheid van musea. Door zich aan te sluiten bij de ontwikkeling van de MuseumApp probeert de RCE een antwoord te vinden op vragen als: Hoe draagt een app bij aan de ontwikkeling van kennis? Kan een app bijdragen aan het behoud van een object of een collectie? En wat kan een app toevoegen aan de betekenis van een object?

Op deze plek zal de RCE regelmatig verslag doen van haar bevindingen in dit onderzoek en andere wetenswaardigheden met betrekking tot virtuele toepassingen en toegankelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *