Publicatie over verlichting in historische interieurs

Elektrisch licht in  historische interieurs, Rob van Beek, Wout van Bommel, Henk van der Geest
Elektrisch licht in , Rob van Beek, Wout van Bommel, Henk van der Geest

Europese regelgeving schrijft voor dat de gloeilamp straks vervangen is door energiezuinige varianten. De Rijksgebouwendienst maakte het boekje Elektrisch licht in historische interieurs dat in mei 2011 verscheen. Hierin tonen drie verlichtingsdeskundigen aan dat vervanging van gloeilampen in monumenten geen eenvoudige zaak is.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden in onder andere het Koninklijk Paleis op de Dam, Paleis Het Loo en de Ridderzaal laten Rob van Beek (restauratiearchitect Rijksgebouwendienst), Wout van Bommel (onafhankelijk lichtconsultant) en Henk van der Geest (lichtontwerper voor architectuur en theater) zien dat er naarstig naar inventieve oplossingen wordt gezocht om de uitstraling van de historische verlichting niet verloren te laten gaan.

Elektrisch licht in historische interieurs is beschikbaar in het Nederlands en in het Engels.

U kunt de publicatie downloaden van www.rgd.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *