Digitale Collectie Nederland in Europeana

Op 17 maart 2011 organiseren Erfgoed Nederland en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed een bijeenkomst voor musea over de stappen die nodig zijn om de digitale collectie te ontsluiten via Europeana.

De Europese erfgoedportal Europeana bevat momenteel meer dan 15 miljoen boeken, films, schilderijen en archiefdocumenten uit ruim 1500 instellingen in Europa. Voor het Nederlandse culturele erfgoed biedt Europeana een uitgelezen kans om de collectie internationaal onder de aandacht te brengen. Behalve het bieden van een Europese catalogus, richt Europeana zich ook op het verspreiden van kennis over het ontsluiten van collecties en het betrekken van gebruikers.

Erfgoed Nederland, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Koninklijke Bibliotheek, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en Digitaal Erfgoed Nederland werken samen om in 2011 zoveel mogelijk Nederlands erfgoed te ontsluiten via Europeana.

Meer informatie

Kijk op de campagnewebsite www.digitalecollectie.nl.
Voor vragen over de bijeenkomst kunt u contact opnemen met projectmedewerker Noortje Schmit.

Aanmelden en programma

www.erfgoednederland.nl

Digitale Collectie Nederland in Europeana
Datum 17 maart 2011
Tijd 10.00-12.00 uur, aansluitend lunch
Locatie Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Amersfoort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *