ICN naar RCE

Roerend erfgoed bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Per 1 januari 2011 is het Instituut Collectie Nederland ondergebracht bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Alle expertise op het gebied van roerend en onroerend erfgoed is nu gebundeld in één erfgoedinstituut.

De taken van het ICN blijven in de nieuwe situatie behouden. Dat betekent dat u straks bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed onder andere terecht kunt voor de onderzoekswerkzaamheden in Amsterdam en voor bruiklenen uit de collectie in Rijswijk. Wel veranderen de post- en e-mailadressen van de medewerkers.

De Collectiewijzer zal door dezelfde mensen worden onderhouden, maar nu vanuit Amersfoort.

Het ICN Informatiecentrum gaat verder in het Ateliergebouw in Amsterdam als onderdeel van de RCE bibliotheek met hoofdvestiging Amersfoort. U kunt vanaf dinsdag 11 januari in Amsterdam terecht voor informatie op het gebied van restauratie en conservering van kunst en roerend erfgoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *