Nieuw hulpmiddel voor waardering interieurs

Hulpmiddel bij de waardering van historische interieurs
Hulpmiddel bij de waardering van

Er is nu een hulpmiddel beschikbaar voor eigenaren, beheerders en conservatoren van historische interieurs waarmee ze op een praktische manier de waarde van hun interieur kunnen bepalen. Het helpt bij het afwegen van gewenste beslissingen op gebieden als restauratie, conservering, klimaat, beveiliging, publieke toegankelijkheid en catering.

Historische interieurs zijn kwetsbaar omdat de culturele waarde van ensembles – de samenhang van de inrichting en zijn afzonderlijke aankleding en objecten – vaak onvoldoende wordt onderkend. Het gebouw geniet soms wel bescherming, maar de bijbehorende interieurs zijn in juridische zin vrijwel onbeschermd.

Dit jaar hebben gebruikers van historische interieurs kunnen reageren op de toepassing van het concept hulpmiddel. Ook is met dit concept in de hand een culturele waardering uitgevoerd door Museum Willet Holthuysen. Het resultaat daarvan is verwerkt in de definitieve versie van het hulpmiddel, onder de titel ‘Hulpmiddel bij de waardering van historische interieurs’.

Download ‘Hulpmiddel bij de waardering van historische interieurs’ op de RCE website of op bekijk het op Scribd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *