Virtuele musea en alles wat erbij komt kijken: het web is mensen en mensen zijn sociaal

Play BKR Eindhoven
Play BKR Eindhoven

Het web gaat niet meer over techniek, het web gaat over mensen en mensen zijn sociaal, mensen willen delen. In het delen zoeken ze ook (kritische) bevestiging. Schoorvoetend zie je hier en daar ook veranderingen. Een paar voorbeelden; in een damesblad was een modereportage opgenomen in het Spoorwegmuseum. Als je het Zweedse kruiswoordraadsel in een zaterdageditie van een avondkrant goed oplost maak je kans op twee entreetickets van het Amsterdams Historisch Museum.

Afgelopen zaterdag is Play Van Abbe deel 3 open gesteld, een tussen het Van Abbe en Instituut Collectie Nederland, het Play BKR project. Dit project verbindt ook bewoners van Eindhoven aan zich. Dit zijn maar een paar voorbeelden maar ik weet zeker dat er nog andere te noemen zijn.

Dit is een aarzelend begin maar een goed begin als je je als verbindt met andere kunst uitingen dan werk je samen en samenwerken is echt een must voor instellingen. Je op verschillende wijze profileren is de manier. Ik roep dan ook musea op om zich te verbinden met andere kunstuitingen. Hoewel dit niet nieuw is zou er weer nieuw leven in geblazen kunnen worden. Zou het gewoonweg niet fantastisch zijn als je een toneelstuk zou kunnen zien in het Stedelijk Museum?. Of een lunchvoorstelling in een en daarna hup het museum in. Twee vliegen in een klap, het museum als decor. Vooral de jongeren doelgroep zou hiermee benaderd kunnen worden. Een dergelijke voorstelling wordt uiteraard opgenomen en op You Tube gezet. Via twitter en facebook worden de vrienden op de hoogte gesteld van de ervaringen. Het web gaat over mensen en mensen zijn sociaal! Waarom niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *