Risico-analyse deel 2

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder heeft een publicatie uitgegeven genaamd ‘Risico-analyse’. Een tijd geleden schreef ik hier een blog over. In samenwerking met Instituut Collectie Nederland, Getty Conservation Institute, Canadian Conservation Institute en de TU Eindhoven werden de risico’s die het monument loopt, zoals de invloed van de op het binnenklimaat en de fysieke schade, in een risicoanalyse geinventariseerd. De aanbevelingen vormen het uitgangspunt voor de en uitbreiding van het museum.
Het is een heel toegankelijke publicatie waar veel musea/historische huizen met een combinatie van roerende en onroerende goederen wat aan kunnen hebben. Gratis te verkrijgen bij het museum: http://www.opsolder.nl/nl/toekomst-onderzoek.php.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *