X doen of niks doen

Behoud staat centraal in het meinummer van het

Depots zitten vol papier, tapes en foto’s. Materialen die geconserveerd en in sommige gevallen gerestaureerd moeten worden. En dat allemaal om de achteruitgang zo veel mogelijk te vertragen. Hoe anders is de snelheid van verandering in de wereld van behoud? We kunnen steeds beter voorspellen wat er zal gebeuren als een bepaalde behandeling wordt uitgevoerd, of juist niet. Wat gebeurt er als ik x doe, wat gebeurt er als ik niks doe? Daar komt het eigenlijk op neer. Omgeving, collectiegeheel, uiterlijke vorm, inkt: alles wordt meegewogen. Zodat na analyse, het gebruiken en maken van beslissingsbomen en diagrammen, de juiste beslissing genomen wordt. Dat kan ook niet-behandelen inhouden.

In drie bijdragen nemen Gerrit de Bruin, Gabriëlle Beentjes, Karin Scheper en Benita Jansma in het Archievenblad van mei de ruimte op te schrijven over de veranderingen die zich in de wereld van behoud afspelen. En dat naast diverse andere bijdragen, zoals artikelen over het archiveren van digital born vormgevingserfgoed en van de digitale omgevingsvergunning.

Ga naar de inhoud van het meinummer van het Archievenblad.

Dit bericht is overgenomen van de website van de KVAN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *