Welk schilderij is dit?

Lang geleden deed ik toelatingsexamen voor de Opleiding Restauratoren. Op de vraag die de commissie mij toen stelde naar mijn slechte eigenschappen, antwoordde ik dat ik erg van lekker eten hield. Dat kwam allen bekend voor; veel restauratoren blijken ook lekkerbekken.

Het is inmiddels echte beroepsdeformatie dat ik bij elk eetbaar product een gerecht bedenk, want enige jaren geleden schoolde ik me om van naar restaurateur, nou ja, kok eigenlijk.

Met een geoefend koksoog bekeek ik recent een ergens in de grote stad. Daar viel mijn hongerig oog op een schilderij dat mij inspireerde tot een paradijselijk gerecht. Het resultaat is geheel in harmonie met de (tropische) locatie, maar op het schilderij staan niet alle ingrediënten afgebeeld.

Wie herkent de inspiratie voor het gerecht dat (voor 4 personen) bestaat uit:

4 sinaasappels
1 scherp rode pepertje (bij voorkeur ‘madame jeanette’)
1 limoen
4 blaadjes citroenblad
150 ml kokosmelk
1 kleine paprika
250 gram visfilet, zonder graat
zout

Kijk hier voor  de bereiding.

Morgen volgt een hint om het bedoelde kunstwerk te achterhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *