The Getty Provides: Bibliography of the History of Art (BHA)

Met ingang van 1 april 2010 is de Bibliography of the History of Art (BHA) gratis toegankelijk. De is een van de grootste en belangrijkste online bibliografische databanken voor kunsthistorische literatuur. Via de website van het Getty Research Institute kan de  nu door iedereen kosteloos geraadpleegd worden.

De bevat voornamelijk literatuur over ‘Westerse’ kunst.  Niet alleen beeldende kunsten en architectuur, maar ook de toegepaste kunsten, en nieuwe media.
Naast artikelen uit tijdschriften zijn er verwijzingen te vinden naar boeken, tentoonstellingscatalogi, congresverslagen, proefschriften en digitale publicaties.

De onsluit artikelen uit meer dan 1200 tijdschriften, in een veelvoud van talen, vanaf 1990 tot 2007.  Ook Nederlandse tijdschriften worden ontsloten.  Kunsthistorische titels, zoals het Rijksmuseum bulletin of Jong Holland, maar bv. ook een blad als kM.

Daarnaast worden nog twee andere bibliografische bestanden via de beschikbaar gesteld. De International Bibliography of Art (IBA), voor de jaren 2008-2009 en het Répertoire de la litterature de l’art (RILA). Het RILA, een voorloper van de BHA, omvat de periode 1975 tot 1989 en is vanaf 1 mei 2010 online beschikbaar.

>> Bibliography of the History of Art / International Bibliography of Art

Dit is een blogbericht van het ICN Informatiecentrum voor de Collectiewijzer.  Met onze bijdragen aan dit blog hopen wij jullie beter op de hoogte te kunnen houden van interessante ontwikkelingen binnen het ICN Informatiecentrum. Aanvullingen, opmerkingen en suggesties ter verbetering zijn welkom.


Cor Mulders
info@icn.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *