Helpdesk Lokaal Erfgoed

Helpdesk lokaal erfgoed is onderdeel van een uitgebreid ondersteuningsaanbod voor lokale erfgoedbeheerders in Vlaanderen en Brussel. Het ondersteuningsaanbod omvat Tips & Adviezen over beheren, inventariseren en bewaren. Bij het laatste onderdeel komen zaken een bod als , , en . Op de website zijn ook publicaties, rapporten en cursusmateriaal te vinden.
Hoewel activiteitenkalender redelijk bij de tijd is, moet men er voor actualiteit niet zijn; het laatste nieuws dateert van november 2009 en het voorlaatste nieuws uit 2008. Dat is een probleem van veel zulke initiatieven, eenmaal enthousiast gestart en gevuld, blijven updates en doorontwikkeling doorgaans uit. Niettemin een aardige verzameling informatie en het is zaak dat we zulke initiatieven zoveel mogelijk met elkaar blijven verbinden.
Dit ondersteuningsaanbod werd uitgewerkt binnen twee projecten. Elk project richtte zich tot een type lokaal erfgoed. Het ene project, ‘Lokaal Geheugen’, gestart in 2006, richt zich op museale collecties. ‘Pro Memorie’, uit ongeveer dezelfde tijd, is bedoeld voor en documentatie.

wordt aangeboden door de sector volkscultuur, FARO, de provincies en de Vlaamse Gemeenschapscommissie en per project met andere partners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *