Concept Richtlijn Culturele Waardering Historische Interieurs

Picture 1De ‘Richtlijn voor de Culturele Waardering van Historische Interieurs’ heeft als doel een praktisch hulpmiddel te bieden bij het bepalen van de culturele van op locatie. Met deze richtlijn willen we de bewustwording van de culturele waarde van het interieur stimuleren: dit kan de sleutel vormen tot een betere bescherming. De concept richtlijn is samen met experts van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, het Bureau & Archeologie te Amsterdam en de Stichting het Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen tot stand gekomen.

Het gebruik van de richtlijn kan richting en inzicht geven bij het nemen van beslissingen over bijvoorbeeld , , , en publiekstoegan­kelijkheid.

In een eerder bericht op dit weblog meldden we al dat het deze richtlijn nu graag samen met professionals verder ontwikkelt, omdat de praktijkervaring kan helpen de richtlijn zo praktisch en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.CW-twitter
Er wordt een mailing verstuurd naar de rechtstreeks betrokkenen bij de zorg voor een historisch interieur. Potentiele gebruikers wordt hierin gevraagd de conceptrichtlijn in de praktijk toe te passen en de opgedane ervaringen en verbetersuggesties met de makers te delen. De commentaren worden verzameld en verwerkt in de definitieve uitgave van de richtlijn, die gepland staat voor eind 2010.

Heb je de richtlijn al gebruikt? Dan ontvangen wij graag je uitgewerkte culturele waardering voor ons onderzoek. De vragenlijst is voor het gemak ook onderaan dit bericht geplaatst.
Ken je personen die ook geïnteresseerd zijn in de ‘Richtlijn voor de Culturele waardering van Historische Interieurs’, laat ze dan s.v.p. contact opnemen. Mocht je zelf de mailing niet ontvangen hebben en wel gebruik willen maken van de richtlijn en/of je ervaringen met vakgenoten willen delen, dan zien we graag je reactie tegemoet. Dat kan onderaan dit weblog bericht of rechtstreeks aan Stephen Hartog, Projectleider Historische Interieurs: stephen.hartog@icn.nl, telefoon 020 3054 647.

Loading…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *