3-daagse cursus 'veiligheid op de werkplek'

Restauratoren Nederland biedt van 30 maart t/m 1 april 2010 een 3-daagse (engelstalige) cursus aan over veiligheid op de werkplek, zoals in het atelier of in het laboratorium: “How to stay safe and healthy in a ‘green’ studio – concerns and solutions while caring for our cultural heritage.” De cursus wordt gegeven op de in Amsterdam.
Kijk op de website van voor details over het programma (pdf) en voor het aanvraagformulier (pdf).

Restauratoren werken vaker met gevaarlijke materialen en processen dan een gemiddelde werknemer in elke andere industrie. In plaats van in te gaan op standaard voorzorgsmaatregelen die op maat kunnen worden aangepast, geeft deze cursus voldoende kennis over de veiligheidsvoorschriften, chemische stoffen, toxicologie, en luchtverontreinigende stoffen zodat deelnemers in staat zijn om goed gefundeerde keuzes te kunnen maken over toe te passen ventilatiesystemen, beschermingsmiddelen en voorzorgsmaatregelen.

Na 30 jaar ervaring in scholing in en ontwikkeling van een stapsgewijze aanpak, gelooft arbeidshygiënist Monona Rossol dat dit eenvoudiger en een stuk leuker is dan het klinkt. Arbeidshygiënist Frank Brekelmans geeft op de eerste dag een overzicht van de Nederlandse veiligheidswetgeving. Bij de workshop op de laatste middag zullen Erich Jelen en Nico Hijman aantonen hoe restauratoren kunnen omgaan met toekomstige problemen als we leren van oplossingen uit het verleden.

datum:
30 maart – 1 april 2010

informatie:
Restauratoren Nederland
070 331 55 44
info@restauratoren.nl

locatie:
Reinwardt Academie
,
Dapperstraat 315, 1093 BS Amsterdam

aanmelden:
http://www.conserveer.nl/ stuur het ingevulde aanmeldingsformulier op naar info@restauratoren.nl

kosten lidmaatschap RN:
lid: 140 euro (let op: aanmelden als lid gedurend 2010 om de overgangsregeling te gebruiken, vanaf 2011: 5 jaar universitaire verplicht conform de verenigings lidmaatschap in ECCO)
ge-associeerde lid: 95 euro
studenten lid: eerste jaar gratis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *