De conservator aan het werk op video

Picture 2Het Lunder Conservation Center, dat in juli 2006 geopend werd, is de eerste faciliteit in de V.S. waar museumbezoekers permanent een blik achter de schermen kunnen krijgen bij cruciaal conserveringswerk. Het American Art Museum heeft conservatoren in dienst met expertise op het gebied van schilderijen, papier, objecten (beeldhouwkunst), en lijsten die zorgdragen voor de . Vijf labs zijn zichtbaar via glazen wanden die van de vloer tot het plafond reiken. Zo is het publiek in staat om alle aspecten van te zien, iets wat normaal gesproken plaatsvindt buiten het gezichtsveld van de bezoekers. Video’s van de conservatoren aan het werk zijn online (via artbabble.org) te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *