ICN ontvangt schenking Sanders

Het ICN heeft een schenking van 90 schilderijen, werken op papier, sculpturen en objecten van ontvangen van het echtpaar Pieter en Marieke Sanders-ten Holte. Deze schenking komt uit een omvangrijke kunstcollectie van ca. 1000 objecten die met groot enthousiasme en kennis is verzameld.

Kort voor de kerstdagen zijn er 90 werken uit de veelzijdige kunstcollectie van de heer en mevrouw Sanders – ten Holte in het ICN depot in Rijswijk afgeleverd. In het nieuwe jaar zijn ze snel en zorgvuldig uitgepakt en geregistreerd. De werken zijn in uitstekende conditie. Op dit moment is het fotograferen van de kunstwerken in volle gang.

De schenking Sanders is een prachtige aanvulling op de collectie moderne en van het ICN en is nu snel beschikbaar voor aan de Nederlandse musea en de inrichting van Ministeries. De selectie is gemaakt door de adviseur rijkscollectie Evert Rodrigo in samenwerking met het echtpaar Sanders. Voor enkele prachtige voorbeelden en de hele lijst met namen en kunstwerken kijk op http://www.icn.nl/nl/actueel/pers/schenking-collectie-sanders-140110

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *