Nieuwe Klimaatrichtlijnen: video en publicatie

Begin december werd de ‘Klimaatwerk. voor het museale binnenklimaat’ ten doop gehouden door auteur Bart Ankersmit, senior onderzoeker bij het . In deze publicatie, voortgekomen uit de samenwerking van het en partners van het Klimaatnetwerk, staan de vernieuwde richtlijnen voor het museale binnenklimaat centraal.

Klimaatwerk gaat over het proces van besluitvorming over het binnenklimaat en de risico’s voor ons cultureel . Hiermee is een stap gezet van de traditionele preventieve naar collectie (CRM). Allereerst moeten we het gedrag, de conditie en de betekenis van zowel collectie als gebouw begrijpen, daarna kunnen de noden van de collectie en het door het gebouw geboden , eventueel met behulp van techniek, met elkaar in overeenstemming worden gebracht.

De publicatie wordt uitgegeven door de Amsterdam University Press (AUP) en is het eerste deel in de nieuwe serie ‘ICN Publicaties’. In de toekomst gaan AUP en ICN meerdere titels in deze serie uitgeven.

Klimaatwerk, richtlijnen voor het museale binnenklimaat is verkrijgbaar in de boekwinkel of via www.aup.nl voor € 29,95.
AUP, 2009. – 160 p. : ill. ; 17×24 cm ISBN 978-90-8555-025-9.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *