Zorg voor kunst in de openbare ruimte

Veel kunstwerken zijn buiten de musea te vinden: in parken en op pleinen, maar ook op en in openbare gebouwen. Beelden, - en waterkunstwerken, wandschilderingen en mozaïeken: kunst in de kent vele verschijningsvormen. Net als kunst in musea heeft deze kunst zorg nodig.

Niet altijd duidelijk is hoe je hiermee om gaat. Een methodiek voor beheer en behoud van deze kunst bestaat nog niet. Een opleiding evenmin. Experts en gespecialiseerde restauratoren zijn dun gezaaid en soms moeilijk te vinden. Het lijkt alsof iedereen zelf het wiel moet uitvinden.

Het ICN start daarom het project Kunst in de openbare ruimte, met als doel het beheer en behoud van kunst in de openbare ruimte te professionaliseren. Dit project richt zicht op iedereen die zich beroepsmatig met kunst in de openbare ruimte bezighoudt: beheerders (gemeentes, maart ook musea en kastelen met beeldentuinen), cultuurmedewerkers overheden, restauratoren, onderhoudsfirma’s en kunstenaars.

Behoort u tot een van deze groepen en wilt u een bijdrage leveren aan dit project? Of hebt u suggesties voor het handboek of de vorm van het project? Lees dan verder op de site van het ICN: http://www.icn.nl/nl/actueel/nieuws/project-kunst-openbare-ruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *