Musea op Facebook, zinvol of zinloos?

Steeds meer beginnen een pagina op Facebook, maar wat is hier van eigenlijk het nut? En als je er aan begint, wat is dan de beste aanpak? In de Erfgoed 2.0 discussiegroep op én op Facebook zelf wordt druk over dit onderwerp gediscussieerd.

De Engelse weblog Museum Marketing analyseert in een recente post hoe merken als Coca Cola op Facebook miljoenen “fans” aan zich weten te verbinden. Waarom lukt de dat nog niet en wat zouden ze moeten doen om hier verandering in te brengen? De volgende vraag is ook alweer gesteld: Could museums benefit from Twitter ‘Contributors’?. Het betreft hier een nieuwe feature van Twitter, waarmee verschillende gebruikers onder één account kunnen posten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *