Het monumentale wandkunst project van het ICN

Het monumentale Wandkunst project streeft er naar de bestaande van kunstenaars uit de periode 1945-1960 te inventariseren en tevens om bepaalde kunstwerken te behouden.
 
Rutger Morelissen vertelt op het vijfde Kleurhistorisch Platform (okt 2006) over dit initiatief van Instituut Collectie Nederland (ICN). In de periode 1945-1960 dacht men na over de integratie van architectuur en beeldende kunst. Veel panden waarin wandkunst zich bevindt, worden vandaag de dag gesloopt. Het gaat naast ook om bijvoorbeeld mozaïeken en glaskunst. Door het uithalen van de gehele muren met bijvoorbeeld een schildering, blijft de schildering wel bewaard, maar gaat het samenspel tussen architectuur en beeldende kunst verloren. Hoe moet dit worden opgelost?
 
Deze samenvatting is opgesteld door Micha Leeflang
 
Meer informatie:
Helpwandkunstopsporen.nl (link)
Eén van de vele noodkreten in (online) krantenberichten (link)
Initiatief van Heemschut (link)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *