Het derde Kleurhistorische Platform (feb 2006)

De vraag naar het gebruik van historische en traditionele verfsystemen bij restauratie-schilderwerk lijkt groeiende. Tijd dus om het derde Kleurhistorische platform te organiseren rondom het thema “”.
 
De RCE hoopt vaker een platform aan een thema te wijden, bijvoorbeeld over andere historische en traditionele verftoepassingen zoals minerale verf. De Rijksdienst roept het veld op om specifieke behoeften te delen. Ze wil daar op inhaken zodra blijkt dat er veel vraag naar een bepaald onderwerp is. Een ieder met een boeiende onderwerp, die daarover op een platform wil vertellen, wordt uitgenodigd contact op te nemen met kleurhistorie@cultureelerfgoed.nl.
 
Programma ‘Lijnolieverf’:
 
Inleiding, door Bernice Crijns (Rdmz)
 
Kon. Paviljoen Den Haag ‘Hollands Spoor‘, door Roos Keppler (SRAL) en Johan van den Berg (Fa. De Jongh Waardenburg) 
Haagse Kunstschildersverffabriek, door Piet Blokzijl (HKF)
 
Aquamarijn, door Carsten Thöne (URSA Paint)
 
Klik op de programmaonderdelen voor een link naar het verslag.
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *